Hondentrimsalon

Trimsalon

Even voorstellen....

Even voorstellen....

 Samen onder 1 dak!!

Hondentrimsalon Lily Weber 
en
Hondentrimsalon MeLamorfose

Het juiste adres voor de complete vachtverzorging van uw hond.

 

 

 

 

Lily heeft al meer dan 35 jaar ervaring als hondentrimster met als kroon op haar werk het behalen van de titel Wereldkampioen hondentoiletteren in 1989.
Ze heeft zich  gespecialiseerd in de Kerry Blue Terrier, een ras waar ze haar hart al lang geleden aan verloren heeft.
Melan kreeg de liefde voor dieren al met de paplepel ingegeven en ze werkt inmiddels al weer 10 jaar als dierenartsassistente.
Een paar jaar geleden begon ook bij haar het trimmersbloed te stromen en heeft ze de benodigde diploma's behaald en brengt deze kennis en ervaring hier in de praktijk.

Veel plezier op onze site!

Lily en Melan Weber

Waarom naar een trimsalon?

Waarom naar een trimsalon?
In feite is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Ook kruisingen en kort-harige honden kunnen verschrikkelijk verharen! Afhankelijk van de vacht van de hond, houdt trimmen in: scheren, knippen, uitdunnen, plukken, strippen, wassen, kammen en/of borstelen.
Bouviers, Schnauzers, de meeste terriërrassen en alle overige ruwharige honden worden geplukt. Dat wil zeggen dat de bovenste dode haarlaag met de hand of met een trimmes verwijderd wordt, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. Wanneer u dit zou nalaten loopt u het risico dat uw hond jeukklachten krijgt, zich gaat stukbijten en bij de dierenarts terecht komt.
Spaniels, Setters, Retrievers etc. worden waar mogelijk uitgeplukt en verder met een speciaal getande schaar uitgedund en gemodelleerd. Poedels en honden met hetzelfde vachttype worden geschoren en/of geknipt in elke gewenst model.
In de winter kunt u uw hond ook laten trimmen, eventueel kan de vacht wat langer blijven. Bedenk echter dat honden meer last van vocht dan van kou hebben en lang haar blijft lang nat.
Denk niet dat trimmen onnatuurlijk is, maar bedenk dat er geen honden in de natuur meer voorkomen.

 

Ook hoort bij een trimbeurt:
-schoonmaken van de oren,
-knippen van de nagels,
-verwijderen van teken,
-het eventueel reinigen van de tanden 
-het behandelen van verstopte anaalklieren.